Rozmýšľate nad vhodnou investíciou, ktorá by vám do budúcnosti ušetrili značnú sumu peňazí? Nad zvyšujúcou sa cenou energií si lámu hlavy mnohí z nás. Toto výrazné zvyšovanie sa bude už od budúceho roka týkať aj kúrenia. Práve z tohto dôvodu mnohí prešli na inú formu vykurovania. Niektorí si zvolili staršiu tradičnú alternatívu vykurovania prostredníctvom pece alebo krbových kachlí. Táto forma vykurovania sa v súčasnosti stáva čoraz viac obľúbenejšou. Nielen, že ide o veľmi ekologické riešenie, má to aj množstvo iných výhod.

romantika

Prečo mať doma krbové kachle?

1. Romantické teplo domova

Predstavte si v strede obývačky obrovský krb, v ktorom sa odrážajú horúce plamene ohňa. No, nie je to romantika? Či už ste doma alebo na chate, rozohriate krbové kachle, šálka horúceho čaju či kávy a milovaná osoba vytvoria naozaj čarovnú romantickú atmosféru, ktorú si zamilujete. S rozohriatym krbom sa spája aj množstvo krásnych spomienok na detstvo. Skrátka, ak ste romantická duša, krbová piecka by u vás jednoznačne nemala chýbať.

2. Poriadne ušetríte na účtoch

Toto je tiež jeden z dôvodov prečo veľa ľudí prechádza na tento spôsob vykurovania. Keď si rozložíte oheň v krbe, veľmi rýchlo sa teplo dostane do celej miestnosti. Krbom môžete navyše kúriť v celom dome. Stačí keď si krbovú vložku napojíte aj na kúrenie v celom dome. Dávajte si pozor a vyberajte najmä správne dymovody 1,5 mm, dymovody 2 mm.

krb

3. Záchrana počas sychravých dní

Ak sa vám nechce zapínať kúrenie v celom byte, zíde sa vám krb aspoň v jednej miestnosti. Hocikedy keď vám bude chladnejšie si tak môžete založiť v krbe oheň a tráviť príjemný večer so svojimi blízkymi.

4. Ekologické riešenie

Aj keď sa to možno niekomu nezdá, kúrenie drevom je viac ekologická možnosť. Nemusíte používať priamo drevo, môžete ho nahradiť drevnými peletami alebo briketami.